آیا مصرف امپاگلیفلوزین یا گلوریپا برای نارسایی قلب ضرورت دارد؟
این دارو، جزء داروهای کاهنده قند است که در دیابت نوع دوم استفاده می شود. در دیابت نوع دوم، بدن ( پانکراس) انسولین کافی ترشح نمی کند و یا انسولین ترشح شده توسط پانکراس، به درستی اثر خود را اعمال نمی کند. انسولین باعث ورود قند به سلولها شده و بدین ترتیب قند خون را کاهش می دهد. امپاگلیفلوزین باعث افزایش دفع قند از طریق ادرار و کاهش قند خومن می شود.
چرا باید امپاگلیفلوزین در نارسایی قلبی مصرف شود؟
داروی امپاگلیفلوزین همچنین در نارسایی قلبی استفاده می شود و جز داروهای اصلی در درمان نارسایی قلب می باشد. این دارو باعث کاهش بازجذب قند و سدیم در توبول های کلیه می شود و دفع قند و نمک را در ادرار افزایش می دهد. این دارو باعث کاهش علایم قلبی مثل تنگی نفس وکاهش مرگ ومیر قلبی می شود، کیفیت زندگی فرد مبتلا به نارسایی قلبی را کاهش می دهد و ریسک بروز نارسایی کلیه را کم می کند.
مکانیسم عمل این دارو :
این دارو باعث کاهش بازجذب قند و سدیم در توبول های کلیه می شود و دفع قند و نمک را در ادرار افزایش می دهد.
روش مصرف دارو :
این دارو در دوزهای ۱۰ و ۲۵ میلی گرم موجود است و باید یکبار در روز استفاده شود. دارو می تواند همراه یا بدون همراهی با غذا مصرف شود. شروع اثر دارو یک تا دو ساعت بعد از مصرف دارو است و بعد از این زمان شروع به کاهش قند خون می کند.
عوارض مصرف دارو :
این دارو نه تنها باعث افزایش وزن نمی شود، بلکه حتی گاهی باعث کاهش وزن نیز در فرد می شود.
عوارض : عفونت ادراری، عفونت قارچی واژینال، عفونت قارچی جنسی مردان، عفونت تنفسی، پر نوشی و پرادراری، افزایش چربی خون، کاهش فشارخون، سنکوپ، تهوع، درد مفاصل و…..
در بیماران مصرف کننده دارو بویژه سالمندان و افرادی که داروهای کاهنده قند و فشارخون مصرف می کنند، بیمار باید دایماً از نظر وضعیت کلیه تحتنظر پزشک باشد.
چه زمانی دارو نباید مصرف شود؟
در موارد دیابت : در GFR کمتر از cc/min 30، دارو نباید استفاده شود.
در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی : در GFR کمتر از cc/min20 نباید استفاده شود.
بهتر است دارو در دوران بارداری و شیردهی استفاده نشود.
متخصص قلب و عروق | دکتر مریم طهماسبی | متخصص فشار خون