علل زخم های اندام تحتانی

 

علل زخم های اندام تحتانی

علل زخم های اندام تحتانی

زخم های اندام در اثر آسیب پوست اتفاق می‌افتد. آسیب می‌تواند به بافت زیر جلدی و گاهی حتی عضله و استخوان نیز انتشار پیدا کند. زخم‌های اندام تحتانی عمدتاً سه دسته هستند : زخمهای دیابتی یا نوروپاتیک، زخم های وریدی، زخم های شریانی.

زخم دیابتی :

علل زخم های اندام تحتانی

زخم دیابتی در اثر عوامل مختلفی ایجاد می‌شود. این عوامل عبارتند از : نوروپاتی، فشار مکانیکال و اختلال خونرسانی. البته علت اصلی زخم های دیابتی نوروپاتی است. نوروپاتی به معنی آسیب اعصاب محیطی در اثر قند بالا به مدت طولانی است. نوروپاتی دیابتی باعث کاهش احساس درد می‌شود. بنابراین هر گونه آسیب به پا حس نمی شود و درنتیجه اندام تروماتیزه شده و زخم ایجاد می شود. از آنجا که به دلایل مختلف منجمله کاهش خونرسانی به اندام در اثر انسداد عروق، پدیده بهبود زخم در دیابت مختل است، زخم به سختی بهبود می یابد و بنابراین مهمترین کار، پیشگیری از ایجاد زخم است. در دیابت به علت نوروپاتی، اختلال تعریق نیز وجود دارد و بنابراین اندام خشک و پوست خشک و شکننده شده و مستعد ایجاد زخم می شود.

شاید این مطلب هم برای شما مفید باشد:  انواع جوراب واریس و نحوه پوشیدن، درآوردن و نگهداری از آن

زخم های دیابتی معمولاً در محل های فشار مثل کف پا، زیر شصت پا یا متاتارس اول ایجاد می‌شوند. گاهی بیمار در محل زخم، احساس سوزش و مور مور می کند، اما به دلیل درگیری عصب معمولاً حس درد مختل است و بیمار درد زیادی ندارد. گاهی یک لایه روی زخم را می پوشاند. زخم های دیابتی گاهی عفونی شده و همراه با قرمزی، تورم، بوی بد، ترشحات چرکی می باشد و گاهی بیمار دچار عفونت خونی یا سپسیس شده و دچار تب و لرز و کاهش سطح هوشیاری می‌شود.

شاید این مطلب هم برای شما مفید باشد:  سندروم کوشینگ

زخم های وریدی :

علل زخم های اندام تحتانی

زخم های وریدی در اثر نارسایی وریدی و واریس و به دنبال افزایش فشار در سیستم وریدی اتفاق می افتند. در افراد مبتلا به نارسایی وریدی و واریس ناشی از آسیب دریچه های لانه کبوتری، جریان خون در ورید به سمت قلب مختل شده و خون در وریدها تجمع پیدا کرده و باعث افزایش فشار در سیستم وریدی می‌شود. این افزایش فشار باعث تورم و اختلال بیشتر جریان خون به اندام می‌شود و اندام را مستعد ایجاد زخم می کند.

زخم های وریدی معمولاً در قوزک داخلی پا رخ می‌دهند.

زخم معمولا کم عمق است و کناره‌های زخم عموما نامنظم است. علاوه بر زخم، پای بیمار معمولامتورم، دردناک و سنگین است. رنگ پا تغییر کرده و به سمت آبی تیره و سیاه متمایل می شود. گاهی در اثر نارسایی مزمن وریدی، پوست پا محکم و ضخیم شده و حالت چرمی شکل پیدا می‌کند.

شاید این مطلب هم برای شما مفید باشد:  لخته خون در عروق ریوی یا آمبولی ریه

زخم های شریانی :

علل زخم های اندام تحتانی

گاهی شریان های اندام ها به دنبال آترواسکلروز، دچار انسداد و تنگی می شود. زمانیکه در اثر انسداد شریان، اختلال خونرسانی رخ می دهد، اندام مستعد ایجاد زخم می شود. زخم های شریانی معمولا به شدت دردناک هستند. علاوه بر زخم، تغییرات پوستی رخ می دهد. پوست صیقلی و شفاف شده و موهای اندام ریزش پیدا می‌کند. ناخن این افراد نیز معمولاً ضخیم و شکننده می شود.

زخم های شریانی معمولاً پایه خشک و تیره دارند و حاشیه کاملا مشخص و همانند پانچ دارند. زخم اکثرا در قسمت خارجی پا ایجاد می شود. مکانهای شایع زخم عبارتند از : سمت خارجی پا، نوک انگشتان پا، پشت پاشنه پا، قسمت داخلی سر متاتارس اول و قسمت خارجی متاتارس پنجم.

 

متخصص فشار خون در تهران – علل زخم های اندام تحتانی  – دکتر مریم طهماسبی

دکتر مریم طهماسبی | instagram بهترین متخصص واریس

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ از طریق پیامک اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتان و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زهرا پنجشنبه ۴ شهریور ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام خانم دکتر یکسال قفسه سینه چپم به شدت درد دارم و زیر سینه ام تیر میکشه بعضی وقتها تمش قلبم زیاد میشه سرفه میکنم و نفسم سنگین‌مخصوصا صبها بیدار بشم درد دست و سینه زیاد دارم تا حالا دکتر نرفتم‌،؟
    1. تصویر کاربر دکتر مریم طهماسبی پنجشنبه ۴ شهریور ۰( 3 سال پیش)
      سلام این علابم علل مختلفی داره مثلا مشکل اصطرابی و گوارشی اما بهتره اکو و تست ورزش انجام دهید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۰ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر من حدودا پنج ساله که هر وقت ناراحت بشم قلبم شروع به تپش شدید میکنه و انگار یه وزنه سنگین روش گذاشتیم و کلی درد میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر مریم طهماسبی پنجشنبه ۲۰ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      اسلام احتمال داره که این علائم ناشی از اضطراب و دردهای سایکوسوماتیک باشه ولی در کل بهتره قبل از اینکه درد را به اضطراب ارتباط بدیم از نظر مشکلات قلبی هم بررسی بشید و حتماً اکو و به ویژه تست ورزش انجام بدید
  • تصویر کاربر کوروش یکشنبه ۹ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    درود عرض ادب خانم دکتر درد قفسه سینه دارم البته گاها ب سراغم میاد مخصوصا شبها هنگام خواب خیلی ام استرسی هستم بعداز درد بی حالی سراغم میاد در پناه ایزد
    1. تصویر کاربر دکتر مریم طهماسبی شنبه ۸ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام درد سینه علل مختلفی داره مثل درد های عصبی عضلانی یا استخوانی یا دردهای ناشی از اضطراب یا علل قلبی یا علل گوارشی حتما باید معاینه شوید
    2. تصویر کاربر کوروش شنبه ۸ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      سپاسگزارم خانم دکتر پاینده باشید 🙏
    3. تصویر کاربر دکتر مریم طهماسبی یکشنبه ۹ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      خواهشرمیکنم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ha790 شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    بادرود خدمت خانم دکتر طهماسبی ، من 18 سالمه و بیماری مادرزادیbavدریچه آئورت با تنگی ونارسایی خفیف دریچه همرا است دارم که آئورت صعودی هم اتساع داره،  از بچگی بدون هیچ علامتی بود والان یکی دوساله که علامت دار شده علائم شامل: درد قفسه سینه (انگار قفسه سینه ام داره پاره میشه )که به گردن شانه ها وبازوی دست چپ وکمر انتشار دارد- نفس تنگی - تپش قلب وضربان بالا _ نوسان فشار خون که یک دفعه ای میاد میشه 15روی 12ویک دفعه ای میاد میشه11روی6، که باخوردن قورص ایندرال ۲۰ روزی یک عدد باز هم علائم رودارم حتی موقعی که خواب هستم ناگهانی علائم به سراغم میاد ولی نفس تنگی شدید تر میشه.
    تپش قلبم به گونه ای هستش که قلب به شدت میزنه که روی ضربان 70 که قرص خوردم پایین آمده همنجوری هستش که بادست بدون فشار دادن بروی قفسه سینه مشخص میشه ، ضربانمم موقعی قرص مصرف نمیکنم، وقتی سرپا می ایستم میشه130ودر حالت نشسته بین 95 تا110 واینکه ضربان زیر گردن یه جور خاصی میزنه انگار میخواد خون بزنه بیرون

    باتشکر میخواستم بدونم نظر وتشخیصتون چیه خانم دکتر؟
    1. تصویر کاربر دکتر مریم طهماسبی شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)
      سلام باید تست ورزش انجام دهید و یا اکو استرس انجام بدید و گرادیان دریچه اندازه گیری بشه که مشخص بشه علایم ایا به تتگی دریچه مربوطه یا خیر و یک هولتر ریتم از نظر آریتمی. در ضمن احتمالا اضطراب دارید و بهتره به روانپزشک هم مراجعه کنید.
درحال دریافت اطلاعات
keyboard_arrow_up
پرسش از دکتر