کرونا امیکرون
تاریخ نگارش مقاله : ۱۴۰۰/۱۰/۳۰
کرونا امیکرون
در ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱، سازمان بهداشت جهانی، سویه امیکرون را نامگذ اری کرد. موتاسیون های موجود در این سویه، باعث تغییر رفتار ویروس شده است، به این معنی که ویروس چگونه منتشر می شود و یا شدت بیماری چه اندازه خواهد بود.
در این مقاله، خلاصه ای از دانش فعلی را ارائه می دهیم. دانش فعلی بر اساس مطالعات فعلی انجام شده در آفریقای جنوبی و در کل دنیا برای شناخت بهتر جنبه های مختلف این ویروس می باشد که این مطالعات همچنان ادامه دارند.
انتقال سویه امیکرون کرونا و شدت بیماری با امیکرون :
هنوز مشخص نیست که این سویه ویروس کرونا، در مقایسه با سایر سویه ها قابلیت انتقال بیشتری دارد یا خیر. در حال حاضر، تعداد بیمارانی که در آفریقا تست مثبت داشته اند، در حال افزایش است. اما باید مطالعات اپیدمیولوژیک تکمیل شود تا متوجه شویم که افزایش انتقال دیده شده در این ویروس، واقعا به علت ماهیت خود ویروس است و یا در اثر عوامل دیگر اتفاق می افتد. در مورد شدت بیماری در اثر این سویه از ویروس نیز همچنان سوال وجود دارد و هنوز مشخص نیست که این آیا این سویه خاص منجر به بیماری شدیدتر در مقایسه با سایر سویه ها مثل دلتا می شود یا خیر.
اطلاعات اولیه کسب شده نشان میدهند که تعداد بیشتری از بیماران در آفریقای جنوبی بستری شدهاند، اما این افزایش بستری ممکن است صرفا در اثر تعداد بیشتر بیماران مبتلا به امیکرون باشد، به جای این که نشان دهنده شدت بیماری باشد.
در حال حاضر اطلاعات منسجم و کاملی وجود ندارد که نشان دهد که علائم مرتبط با امیکرون متفاوت از سایر سویه ها باشد.
دکتر مریم طهماسبی > متخصص قلب و عروق
گزارشات اولیه نشان دادهاند که عفونت در میان دانشآموزان دانشگاه و افراد جوانتر شیوع بیشتری داشته است که معمولا مبتلا به انواع خفیف تربیماری می شوند.
فهم دقیق رفتار بیماری ممکن است که روزها تا هفته ها طول بکشد. با این حال مشخص است که همه سویه های بیماری کرونا مثل دلتا میتوانند منجر به ایجاد بیماری شدید یا مرگ شوند، به ویژه در افرادیکه مستعد هستند و بنابراین پیشگیری از بروز بیماری همیشه مهمترین بخش مواجهه با این ویروس می باشد.
شواهد اولیه نشان می دهند که ابتلا قبلی به کرونا ممکن است که ریسک عفونت مجدد را بالا ببرد و ممکن است که افرادیکه قبلا مبتلا به کرونا شده اند، در مقایسه با سایر سویه ها، راحت تر با سویه امیکرون درگیر شوند، اما در کل اطلاعات محدود است و به دانش بیشتر در رابطه با این سویه نیاز است که احتمالا طی هفته ها و روزهای آینده کسب خواهد شد.
اثر واکسن :
سازمان بهداشت جهانی دارد در حال همکاری با شرکتهای دارویی است تا اثر واکسئن های موجود بر روی این سویه را درک کند. اما به هر حال تزریق واکسن همچنان جهت کاهش شدت بیماری و مرگ مهم و حیاتی است. واکسن های اخیر هنوز علیه شدت بیماری و مرگ موثر هستند.
قابلیت اعتماد تست های موجود مثل PCR :
هنوز تست PCR در شناسایی عفونت کاربرد دارد. اما مطالعات در حال انجام است که متوجه شویم که آیا تست های رپید ( سریع ) همچنان در تشخیص این سویه قابل اعتماد هستند یا خیر.
اثر درمان های رایج بر روی سویه امیکرون :
کورتونها و بلوک کننده های رسپتور اینترلوکین ۶، هنوز برای درمان بیماری شدید کرونا موثر هستند، اما سایر درمان ها باید بررسی شوند و تا میزان واقعی اثر آن ها بر روی این سویه مشخص شود.
در حال حاضر سازمان بهداشت جهانی در حال همکاری با تعداد زیادی از محققان در سراسر دنیا است تا رفتار ویروس را بهتر و بطور کامل شناسایی کند. مطالعاتی که در حال انجام هستند شامل بررسی میزان و سرعت انتقال ویروس، شدت علائم ناشی از ابتلا به ویروس، عملکرد واکسن های موجود علیه آن، قابلیت اعتماد تست های تشخیصی موجود و تاثیر روش های درمانی بر این سویه خاص است.
سازمان بهداشت جهانی کشورها را تشویق می کند که اطلاعات بیماران را جمعآوری کرده و در اختیار سازمان بهداشت جهانی بگذارند تا تحقیقات انجام شده دقیق تر و با نتایج فراگیرتر باشد. اطلاعات بیشتر در روزها و هفتههای آینده کسب خواهد شد و منتشر خواهد شد.
اقدامات لازم در مواجهه با سویه امیکرون :
به علت افزایش انتقال این ویروس، کشورها باید برخی ظرفیتهای سلامتی و پزشکی خود را افزایش دهند. برای مقابله با انشار فراگیر و جهانی ویروس، بسیار مهم است که همه افراد به یکسان به واکسن کرونا دسترسی پیدا کنند و همه افراد مستعد مثل کارکنان بهداشتی، افراد سالمند، افراد دچار اختلال ایمنی و…باید حتماً دوز اول و دوم واکسن را دریافت کنند.
توصیه ها برای افراد در مواجهه با کرونا امیکرون :
مهمترین قدم برای افراد جهت جلوگیری از انتشار کرونا، حفظ فاصله اجتماعی در حدود حداقل یک متر است. استفاده از ماسک مناسب بسیار ضروری است. لازم است که پنجره ها برای تهویه مناسب و بهتر باز بماند. باید از تردد در مکان های شلوغ و پرجمعیت اجتناب شود. افراد باید همواره دست های خود را تمیز نگه دارند. در هنگام عطسه یا سرفه، در دستمال یا روی بازوی خود عطسه یا سرفه بکنند. واکسیناسیون نیز جهت پیشگیری از ابتلا و انتقال بیماری ضروری است.