ورزش و فشارخون

ورزش و فشارخون

ورزش و فشارخون

ورزش هوازی اثرات کاهنده فشارخون داروهای ضد فشارخون را افزایش می دهد.

ورزش هوازی

اثرات کاهنده فشارخون داروهای ضد فشارخون را در افراد مبتلا به سندروم متابولیک افزایش می دهد. در یک مطالعه کوچک، زمانیکه ورزش هوازی به داروهای ضد فشارخون بیماران مبتلا به فشارخون افزوده شد، فشارخون این بیماران نسبت به زمانی که ورزش نمی کرده‌اند، کاهش بیشتری نشان داد.

بنابراین ترکیب دارو با ورزش هوازی اثرات سودمندی فراتر از اثرات دارو به تنهایی دارد و باعث کاهش بیشتر فشارخون نسبت به درمان دارویی به تنهایی می شود.

زمانیکه هدف کاهش فشارخون تا رسیدن به حد نرمال تا اندازه ممکن است، ترکیب دارو و ورزش توصیه می‌شود. فشارخون علت اولیه مرگ زودرس قابل پیشگیری است و ۳۰ درصد افراد را در کل جهان درگیر می کند.

شاید این مطلب هم برای شما مفید باشد:  علائم قلبی مختص زنان کدام است؟

به صورت شایع، بیماران فشارخونی تنها دارو مصرف می‌کنند و تداخلات برای اصلاح روش زندگی در نظر گرفته نمی‌شود.

در یک مطالعه،افرادی که مبتلا به چاقی یا اضافه وزن بوده اند و حدود کمتر از ۱۲۰ دقیقه در هفته فعالیت فیزیکی داشته‌اند، بررسی شده اند و سن متوسط این بیماران ۵۹ سال بوده است.

این بیماران حدود ۸ سال، تحت درمان با دارو بوده اند و همه آنها حداقل سه مشخصه سندروم متابولیک را داشته اند مثل افزایش قند خون، افزایش تریگلیسیرید خون و افزایش سایز دور کمر. این بیماران قبل از شروع ورزش به دو گروه تقسیم شدند.

در برخی از آنها به مدت ۳ روز، داروهای فشارخون قطع شد و به جای آن، دارونما تجویز شد. در حالیکه در گروه دیگر، دارو طی این ۳ روز ادامه یافت. طی این ۳ روز، فشارخون ۲۴ ساعته بیماران با هولتر ثبت شد.

شاید این مطلب هم برای شما مفید باشد:  اثرات دراز مدت کرونا (Covid 19)

سپس همه بیماران شروع به ورزش هوازی ۳ بار در هفته و تحت نظر ناظران کردند و این تمرینات به مدت ۴ ماه ادامه یافت. سپس مجدداً بیماران به دو گروه مشابه گروه قبلی تقسیم شدند که در گروه اول، داروی بیماران به مدت ۳ روز قطع شد و به آنها دارونما تجویز شد و در گروه دیگر دارو در آنها ادامه پیدا کرد.

در ابن مقاله در مورد فشار خون بیشتر بدانید : فشار خون

در این مطالعات، محققان متوجه شدند که قبل از شروع ورزش، در گروهی که دارو در آنها ادامه پیدا کرد، فشارخون حدود ۵ میلی مترجیوه کاهش می یافت، در حالیکه بعد از انجام ورزش، دارو در همین گروه، فشارخون را حدود ۸ میلیمتر جیوه کاهش می‌داد و این نکته، نشان دهنده اثرات فزاینده ورزش روی اثرات مفید دارو است و نشان می دهد که ورزش اثرات دارو در کاهش فشارخون را افزایش می دهد. سپس زمانیکه ورزش متوقف شد، این اثر فزاینده دارو نیز متوقف شد.

شاید این مطلب هم برای شما مفید باشد:  نخوردن صبحانه و شام دیرهنگام ممکن است که منجر به حمله قلبی مجدد شود

برخی از افراد فکر می‌کنند که اگر فردی مبتلا به فشارخون ورزش انجام دهد، می تواند داروهای خود را قطع کند. اما مطالعات نشان می‌دهند که در صورت قطع دارو بعد از برنامه ورزشی، فشارخون مجدداً بالا می‌ رود و بنابراین با اینکه ورزش در بیماران فشارخونی بسیار مهم است و اکیدا توصیه می‌شود، اما داروها حتما باید ادامه یابد و ورزش به تنهایی هرگز گزینه دارو نمی شود.

گاهی به دنبال ورزش، یک کاهش فشار خون حاد دیده می‌شود که به آن سندروم کاهش فشار خون بعد از ورزش می گویند. این کاهش حاد فشار خون، می تواند تا ۲۴ ساعت ادامه پیدا کند. بنابراین مهم است که فرد جهت بهره مند شدن از این اثر سودمند ورزش، بطور منظم و حدود ۳ تا ۵ بار در هفته دورزش انجام دهد.

گایدلاین های جدید فشارخون تاکید می‌کنند که در بیماران مبتلا به فشارخون حتما باید دارو شروع شود، اما درعین حال، تغییرات روش زندگی مثل ورزش و کاهش وزن هم بسیار مهم هستند.

American College of Sports Medicine, Fran Lowry, June 08, 2021

دکتر مریم طهماسبی | instagram | متخصص واریس

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ از طریق پیامک اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتان و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علي پنجشنبه ۴ شهریور ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشيد
    امكان استفاده از پنتاپرازول و شربت معده بعد از زدن واكسن وجود دارد؟؟
    اشكالي پيش نمياد؟
    1. تصویر کاربر دکتر مریم طهماسبی پنجشنبه ۴ شهریور ۰( 3 سال پیش)
      سلام بله مشکلی ابجاد نمی شود
  • تصویر کاربر مهناز پنجشنبه ۱۴ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام برای من که دو تا دریچه عوض کردم واکسن آسترازانکا خوبه یا سینوفارم ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر مریم طهماسبی پنجشنبه ۱۴ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام سینوفارم ریسک لخته کمتری داره البته با مصرف وارفارین استرزنبکا چون ایمنی بیشتری میده بهتره
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۲۳ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام خانم دکتر
    میخواستم سوال کنم که آیا ریسک خونریزی معده با مصرف پلاویکس بیشتر میشه یا آسپرین
    چون مادرم گرفتگی رگ هشتاد درصد داره ولی دکتر بدون استنت گذاری و فقط پیشنهاد دارو داده ولی مادرم به خاطر مشکل ورم مزمن معده میخواد مطمئن بشه که پلاویکس بهتره یا آسپرین
    1. تصویر کاربر دکتر مریم طهماسبی چهارشنبه ۲۳ تیر ۰( 3 سال پیش)
      سلام پلاویکس بهتره
درحال دریافت اطلاعات
keyboard_arrow_up
پرسش از دکتر