تغذیه در بیماران نارسایی قلبی

تغذیه در بیماران نارسایی قلبی

تغذیه در بیماران نارسایی قلبی

دکتر مریم طهماسبی | بهترین متخصص قلب

 یکی از مسایل مهمی است که می تواند در کنترل علایم بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، نقش بسزایی داشته باشد.

  • میزان مجاز مصرف نمک در طی روز، حدود یک ششم قاشق چای خوری می‌باشد.
  • برای بهبود طعم غذاها می توان از آبلیموی طبیعی که فاقد نمک است، استفاده کرد.
  • بیمار باید از مصرف مواد غذایی که حاوی نمک فراوان است، اجتناب کند. این مواد عبارتند از : خیارشور، ترشی حاوی نمک، غذاهای دودی یا نمک سود شده، رب، سس گوجه فرنگی، غذاهای کنسرو شده، چیپس و پفک، انواع آجیل شور، سوسیس و کالباس، زیتون پرورده، دوغ و هر فراورده حاوی نمک.
  • پنیر مصرقی باید کم نمک باشد. جهت مصرف پنیر در صبحانه لازم است که پنیر از شب قبل از مصرف در آب گذاشته شود تا نمک آن گرفته شود و قبل از مصرف نیز باید با آب شسته شود.
  • بیماران مبتلا به نارسایی قلبی باید جدا از مصرف سیگار پرهیز نمایند.
  • بیماران باید از مصرف چربی گوشت ها، پوست مرغ، پوست ماهی، لبنیات پرچرب از جمله ماست موسیر، سس های سفید، کله و پاچه، دل و قلوه، جگر، مغز، زرده تخم‌مرغ ، میگو، کره، خامه، شیرینی‌های خامه‌ای و چیپس پرهیز نمایند.

متخصص قلب و عروق | تغذیه در بیماران نارسایی قلبی

  • بخش عمده گوشت مصرفی ااین بیماران باید از نوع گوشت سفید مثل مرغ و ماهی باشد.
  • بهتر است که این بیماران، از مصرف غذاهای سرخ شده در روغن بویژه روغن جامد و حیوانی و همچنین از غذاهای پرچرب و آماده از جمله پیتزا پرهیز نمایند و ترجیحا غذاها به صورت بخارپز، آب پز یا کبابی باشد.
  • بیماران اید از مصرف روغن ها و چربی های جامد پرهیز نمایند.
  • بهتر است که بیماران جهت پخت و پز از روغن های گیاهی مایع استفاده نمایند و بهترین روغن در این زمینه روغن کانولا می باشد.
  • این بیماران باید همراه با غذا به میزان کافی از گروه سبزی ها استفاده نمایند.
  • بیماران مبتلا به نارسایی قلبی شدید، ممکن است که همزمان دچار نارسایی کلیه شوند. بنابراین در این افراد، قدرت پالایش کلیه ها کاهش یافته و غلظت مواد زائد در خون فرد بالا می‌رود. در این موارد لازم است که رژیم غذایی این بیماران مشابه با بیماران کلیوی تنظیم شود.
  • در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، مصرف میوه در میان وعده ها توصیه می شود.
  • میزان مصرف مایعات در روز حداکثر باید ۸-۶ لیوان باشد.
  • مصرف الکل در این بیماران ممنوع است، زیرا از عوامل ایجاد و تشدید تشدید نارسایی قلبی و آریتمی می باشد.

دکتر مریم طهماسبی | instagram بهترین متخصص واریس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دوازده − دو =

Related Posts

, , , , , , ,
فهرست
Open chat
Powered by