داروی های کاهنده قند

داروی های کاهنده قند

داروی های کاهنده قند

دکتر مریم طهماسبی | متخصص قلب و فشار خون

داروهای خانواده SGL2 Inhibitors

بیش از ۶ میلیون نفر در آمریکا دچار نارسایی قلب هستند. نارسایی قلبی در آمریکا در سال ۲۰۱۸ مسئول ۳۷۹۸۰۰ مورد مرگ و میر بوده است. شیوع نارسایی قلب در آمریکا حدود ۴٪ است و شیوع آن از سال ۲۰۰۲ تا به امروز حدود ۲۵٪ افزایش داشته است. علل افزایش شیوع نارسایی قلب عبارتند از: پیر شدن جمعیت، بهبود یافتن بیمار از حوادث قلبی عروقی ( سکته قلبی )، افزایش فاکتورهای خطر نارسایی قلبی مثل فشار خون و دیابت و …

شاید این مطلب هم برای شما مفید باشد:  آهن

شیوع دیابت نوع ۲ رو به افزایش است. در سال ۲۰۱۵ حدود ۳۰ میلیون آمریکایی به دیابت مبتلا بوده اند و ۶.۵ میلیون نفر نیز نارسایی قلبی داشته‌اند. در افراد دیابتی، شیوع نارسایی قلبی ۲۲-۹٪ بوده است که چهار برابر بیشتر از نارسایی قلبی در جمعیت عادی بوده است. ۶۰٪ افراد با نارسایی قلبی نیز دچار عدم تحمل گلوکز هستند. افرادی که هم دیابت و هم نارسایی قلبی دارند، عواقب درازمدت بدتری نسبت به کسانی دارند که تنها مبتلا به نارسایی قلبی بوده و دیابت ندارند.

داروهای خانواده SGL2 Inhibitors

این گروه داروها، مهارکننده رسپتور SGL2 هستند. این رسپتور، انتقال دهنده همزمان سدیم و گلوکز است. این رسپتورها در کلیه ها وجود دارند و مسئول بازجذب ۹۰٪ کل قند فیلتر شده در کلیه ها می باشند. با مهار این رسپتور، بازجذب قند و سدیم بطور همزمان کاهش می یابد و بنابراین سطح قند و سدیم خون کم می شود. با کاهش سدیم، میزان آب بدن نیز کاهش می یابد. از آنجا که در نارسایی قلبی، میزان آب و سدیم خون افزایش پیدا کرده و باعث علایمی مثل تنگی نفس و ورم می شوند، این خانواده دارویی با کاهش سدیم و آب بدن، باعث کاهش ورم و بهبود تنگی نفس می شوند. بنابراین این داروها، علاوه بر اثرات کاهنده قند، اثرات سودمندی بر روی نارسایی قلبی دارند. درضمن، باعث کاهش فشار خون و کاهش التهاب می شوند.

شاید این مطلب هم برای شما مفید باشد:  کلسیم

امپاگلیفلوزین

این دارو در ایران با نام تجاری گلوریپا وجود دارد و در دوزهای ۱۰ و ۲۵ میلی گرم در بازار دارویی موجود است. این دارو در درمان دیابت و درمان نارسایی قلب کاربرد دارد و ریسک مرگ و میر در بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

در موارد نارسایی کلیه (GFR < 45  )، دارو منع مصرف دارد.

شاید این مطلب هم برای شما مفید باشد:  وارفارین

عوارض داروی های کاهنده قند

عفونت ادراری
عفونت قارچی دستگاه تناسلی
عفونت مجاری تنفسی
پرنوشی
پر ادراری
اختلال چربی
تهوع
درد مفصلی
کاهش فشارخون
حساسیت دارویی

 بارداری و شیردهی

این دارو بهتر است که در دوران بارداری و شیردهی مصرف نشود.

متخصص قلب و عروق | دکتر مریم طهماسبی | متخصص فشار خون

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ از طریق پیامک اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتان و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
فهرست
پرسش از دکتر